Even voorstellen

Beste ouders, verzorgers,

Welkom op de pagina van onze mooie school. In het filmpje hiernaast geven wij u een kijkje in onze school. We vertellen waar we voor staan en hoe we ons onderwijs invullen.

Heeft u vragen over onze school dan kunt u mij bereiken op l.vstrien@jozefrijen.nl

0161 222 918

Veel kijkplezier!

Met vriendelijke groet,

Lian van Strien, adjunct-directeur

Onze kernwaarden zijn:

Samen
Verbinden: Team, kinderen, ouders, partners en omgeving zoeken naar verbinding en samenwerking. We maken gebruik van elkaars kennis en expertise.

Onderwijskwaliteit
We houden onszelf constant scherp, zodat we onze leerlingen een mooie en vruchtbare schooltijd kunnen geven. Als een goede sfeer en de kwaliteit van het onderwijs in balans zijn, versterken ze elkaar.

Creativiteit
Creativiteit is het vermogen om iets nieuws en origineels te bedenken, waarbij wij op de Jozefschool onze talenten benutten om deze nieuwe en originele ideeën uit te werken. We gebruiken hierbij onze fantasie om buiten kaders te denken en buiten de lijntjes te kleuren.

Veiligheid
Je veilig voelen en mogen zijn wie je bent, zijn belangrijke aspecten om jezelf te ontwikkelen.
Wij vinden het van groot belang dat leerlingen, leerkrachten en ouders zich gezien, gehoord en geaccepteerd voelen en dat ze ervaren dat ze erbij horen.

De Vlinder

Peuterspeelgroep De Vlinder biedt peuters de gelegenheid om onder deskundige begeleiding met leeftijdsgenootjes te spelen. Ons doel daarbij is uw peuter spelenderwijs in zijn of haar ontwikkeling te stimuleren.


Naar groep 1

Na de vierde verjaardag van uw kind is het dan zo ver, de grote stap naar groep 1 wordt gemaakt! In een inspirerende omgeving wordt gewerkt aan de diverse schoolse vaardigheden. Door middel van gevarieerde activiteiten ontdekken de kinderen de wereld om zich heen en maken ze kennis met onder andere cijfers en letters. Samen met hun klasgenootjes en de leerkracht maken ze een goede start bij ons op school!

Groep 3

Werken aan de basis, dat is wat centraal staat in groep 3! Er is weer zoveel nieuws te ontdekken, wanneer uw kind leert lezen, rekenen en schrijven! Door gebruik te maken van de iPad kan ieder kind zich op zijn eigen niveau ontwikkelen en werken aan de doelen die voor het kind passend zijn.

digitaal rekenonderwijs

Vanaf groep 5 wordt het rekenonderwijs gegeven door gebruik te maken van een digitale methode. De methode geeft de kinderen inzicht in hun eigen leerproces en daagt ze uit met boeiende rekenprojecten. De leerkracht houdt maximale controle over het rekenonderwijs en kan hiermee inspelen op de leerbehoeften van de groep.

VVTO

Engels vanaf groep 1

Jonge kinderen zijn bevlogen, kennen nog geen schaamte en zijn in deze periode heel taalgevoelig. Het aanleren van een vreemde taal gaat in deze periode op een natuurlijke manier gemakkelijk.

Verrijkingsklas


Kinderen, van onze school, die meer uitdaging nodig hebben, krijgen hiervoor een speciaal aanbod. Er wordt gewerkt aan diverse projecten en aan het ontwikkelen van de executieve functies bij de kinderen.

vakdocent muziek

Een diversiteit aan muziekinstrumenten en liedjes, dat is waaraan wekelijks gewerkt wordt onder leiding van onze vakdocent muziek.

vakdocent gym

Twee keer in de week krijgen de kinderen gymles van de buurtsportcoaches. Ze maken kennis met verschillende teamsporten, maar ook de individuele sporten krijgen een plaats in de afwisselende gymlessen. In verschillende vakken wordt gewerkt aan activiteiten, zodat alle kinderen lekker aan het bewegen zijn!

vakdocent creatief/techniek

In projectvorm maken de kinderen een aantal keer per jaar kennis met verschillende aspecten van beeldende vorming. Onder leiding van vakdocenten ontdekken de kinderen een diversiteit aan materialen en processen waarmee een beeldend ontwerp tot stand komt.

BSO de vlinder

Na schooltijd heerlijk ontspannen, spelen en samenzijn in de huiskamer van BSO De Vlinder. Er is ruimte om samen te spelen, maar ook de mogelijkheid om even lekker tot rust te komen na een inspannende dag.

dreumesclub

De dreumesclub is geen peuterspeelgroep, maar een open ochtend voor ouders/verzorgers met jonge kinderen (0-4 jaar), grootouders met kleinkinderen, gastouders met oppaskinderen. U kunt hier op een vrijblijvende manier elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen.

ouderkamer

De ouderkamer is een sfeervolle ontmoetingsplek voor alle ouders van KBS St. Jozef. Ouders en verzorgers kunnen om de week terecht voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje. Ook zijn er regelmatig themabijeenkomsten met onderwerpen over opvoeding en onderwijs.

Informatie & contact

Achtergrondinformatie van onze school