Even voorstellen

Beste ouders, verzorgers,

Welkom op de pagina van onze mooie school. In het filmpje hiernaast geven wij u een kijkje in onze school. We vertellen waar we voor staan en hoe we ons onderwijs invullen. 

Heeft u vragen over onze school dan kunt u mij bereiken op l.vstrien@jozefrijen.nl 

0161 222 918  

Veel kijkplezier! 

Met vriendelijke groet,

Lian van Strien, adjunct-directeur 

Onze kernwaarden zijn:

SAMEN
BETROKKEN
RESPECT
VEILIGHEID

Op onze school bouwen we samen aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor leerlingen van 4 tot en met 13 jaar. Alle betrokkenen dragen bij aan een uitdagende, respectvolle en veilige omgeving, waarbij het kind het centrale uitgangspunt vormt voor ieders handelen.  

KDV De Vlinder

Kinderdagverblijf (KDV) De Vlinder is ons nieuwste kinderdagverblijf en is gehuisvest in basisschool St. Jozef. Op deze locatie hebben wij ook een peuterspeelgroep én een BSO. Wij zijn dan ook super trots en blij dat wij ook hier een kinderdagverblijf hebben kunnen starten. 


PSG de vlinder

Peuterspeelgroep De Vlinder biedt peuters de gelegenheid om onder deskundige begeleiding met leeftijdsgenootjes te spelen. Ons doel daarbij is uw peuter spelenderwijs in zijn of haar ontwikkeling te stimuleren. 


Naar groep 1

Na de vierde verjaardag van uw kind is het dan zo ver, de grote stap naar groep 1 wordt gemaakt! In een inspirerende omgeving wordt gewerkt aan de diverse schoolse vaardigheden. Door middel van gevarieerde activiteiten ontdekken de kinderen de wereld om zich heen en maken ze kennis met onder andere cijfers en letters. Samen met hun klasgenootjes en de leerkracht maken ze een goede start bij ons op school! 

Groep 3

Werken aan de basis, dat is wat centraal staat in groep 3! Er is weer zoveel nieuws te ontdekken, wanneer uw kind leert lezen, rekenen en schrijven! Door gebruik te maken van de iPad kan ieder kind zich op zijn eigen niveau ontwikkelen en werken aan de doelen die voor het kind passend zijn. 

digitaal rekenonderwijs

Vanaf groep 5 wordt het rekenonderwijs gegeven door gebruik te maken van een digitale methode. De methode geeft de kinderen inzicht in hun eigen leerproces en daagt ze uit met boeiende rekenprojecten. De leerkracht houdt maximale controle over het rekenonderwijs en kan hiermee inspelen op de leerbehoeften van de groep. 

VVTO

Engels vanaf groep 1

Jonge kinderen zijn bevlogen, kennen nog geen schaamte en zijn in deze periode heel taalgevoelig. Het aanleren van een vreemde taal gaat in deze periode op een natuurlijke manier gemakkelijk. 

Verrijkingsklas


Kinderen, van onze school, die meer uitdaging nodig hebben, krijgen hiervoor een speciaal aanbod. Er wordt gewerkt aan diverse projecten en aan het ontwikkelen van de executieve functies bij de kinderen. 

KUNSTPODIUM

Het KunstPodium heeft een breed en gevarieerd kunst- en cultuuraanbod te bieden, dat zoveel mogelijk aansluit bij de wensen van de school en – vooral – van de kinderen. Hierdoor wordt een afgewogen selectie van culturele activiteiten aangeboden.


vakdocent gym

Twee keer in de week krijgen de kinderen gymles van de buurtsportcoaches. Ze maken kennis met verschillende teamsporten, maar ook de individuele sporten krijgen een plaats in de afwisselende gymlessen. In verschillende vakken wordt gewerkt aan activiteiten, zodat alle kinderen lekker aan het bewegen zijn! 

BSO de vlinder

Na schooltijd heerlijk ontspannen, spelen en samenzijn in de huiskamer van BSO De Vlinder. Er is ruimte om samen te spelen, maar ook de mogelijkheid om even lekker tot rust te komen na een inspannende dag. 

dreumesclub

De dreumesclub is geen peuterspeelgroep, maar een open ochtend voor ouders/verzorgers met jonge kinderen (0-4 jaar), grootouders met kleinkinderen, gastouders met oppaskinderen. U kunt hier op een vrijblijvende manier elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen.  

ouderkamer

De ouderkamer is een sfeervolle ontmoetingsplek voor alle ouders van KBS St. Jozef. Ouders en verzorgers kunnen om de week terecht voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje. Ook zijn er regelmatig themabijeenkomsten met onderwerpen over opvoeding en onderwijs. 

Informatie & contact

Achtergrondinformatie van onze school