KBS burgemeester van Mierlo

Even voorstellen

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Van harte welkom op de pagina van onze fijne, kleine en mooie school. Met een aantal foto’s en een filmpje geven wij u een kijkje in onze school. We vertellen waar we voor staan en hoe we ons onderwijs invullen.

Heeft u vragen over onze school dan kunt u mij bereiken op p.kerremans@bvmierlo.nl.

0161 223 075.

Veel kijkplezier en tot ziens op de BVM!

Met vriendelijke groet,

Peggy Kerremans, Locatieverantwoordelijke

Kernwaarden

Wij werken volgens de kernwaarden van Dalton.

Vrijheid & verantwoordelijkheid

Wij bieden kinderen keuzevrijheid in het kiezen van een werkplek, samenwerken of alleen werken, de volgorde van het verwerken van taken, het volgen van instructie en de hoeveelheid tijd die ze aan een taak besteden.

Samenwerken

Wij willen kinderen leren hulp te geven en hulp te vragen en op een goede manier met anderen om te gaan. We willen ze leren om een deel van de verantwoordelijkheid voor een gezamenlijk doel te nemen. We willen ze laten ervaren dat één plus één soms drie kan zijn.

Zelfstandigheid

Zelfstandigheid is een belangrijk opvoedkundig doel van ons Daltononderwijs. Door zelfstandig werken leren we kinderen om doelgericht aan taken te werken, zelf problemen op te lossen en hulp te vragen.

Reflectie

Reflectie is een middel om jezelf te leren kennen. Je houdt jezelf een spiegel voor. Je denkt na over: wat kan ik, wat wil ik, waar wil ik aan werken, wat past bij mij?

Onze school in beeld gevangen

PSG 't Peuterbos

Bij peuterspeelgroep ‘t Peuterbos spelen de peuters onder deskundige begeleiding met leeftijdsgenootjes. Samen met de leidsters van ‘t Peuterbos zorgen we voor een vloeiende overgang van peuter naar kleuter.

Naar groep 1/2

In groep 1/2 werken we met thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Kinderen willen ontdekken en onderzoeken en komen spelenderwijs tot leren.

Doorgaande lijn

Een goede doorgaande lijn is belangrijk voor de optimale ontwikkeling van kinderen. Daarom werken PSG en BVM nauw samen en spelen de kinderen regelmatig met elkaar.

Groep 3 en verder

We werken met eigentijdse methoden die er mede voor zorgen dat onze leerlingen een sterke basis hebben om zich verder te ontwikkelen.

Digitaal onderwijs

Uiteraard is de computer niet meer weg te denken in ons eigentijds onderwijs. We zorgen voor een goede balans tussen digitale en schriftelijke werkvormen.

Vakleerkracht Gym

Twee keer in de week krijgen de leerlingen gymles van de buurtsportcoaches. Ze maken tijdens deze afwisselende gymlessen kennis met verschillende teamsporten en individuele sporten.

Creativiteit

We besteden veel aandacht aan creatieve vakken en aan cultuur. Knutselen, tekenen, muziek, toneel en uitstapjes naar musea of voorstellingen.

Gebouw & omgeving

We hebben een fijn en ruim gebouw met hele fijne werkplekken voor leerlingen en medewerkers. Daarnaast hebben we een prachtig schoolplein en een prachtige speeltuin, aan de voorkant van ons gebouw, waar onze leerlingen heerlijk samen kunnen spelen.

Dreumesclub

De dreumesclub is geen peuterspeelgroep, maar een open ochtend voor ouders/verzorgers met jonge kinderen (0-4 jaar), grootouders met kleinkinderen, gastouders met oppaskinderen. U kunt hier op een vrijblijvende manier elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen.

Informatie & contact

Voor het bekijken van de schoolgids klikt u op de afbeelding hierboven.